PASTÖRİZASYON VALİDASYONU

PASTÖRİZASYON VALİDASYONU; 

Termal proses validasyonunun amacı
Reçeteye uygulanan minimum Pastörizasyon veya Sterilizasyon Değerinin ölçülmesine ve önceden tanımlanmış hedef değerle karşılaştırılmasına olanak tanıyan bir ölçüm raporu sağlanır.

Bu nedenle, pastörizasyon süreci çalışmasının 2 tamamlayıcı yönü vardır:
– birincisi, pastörizatörün sıcaklık heterojenliği (sıcaklık dağılımı => termal haritalama ) .
– ikincisi, ısı nüfuzu homojenliği (ısı dağılımı => ısı nüfuzu).
Bu adımda üründeki sıcaklık düşüşüne neden olan tüm üretim farklılıklarının toplanması gerekir. Daha sonra termal prosesin garanti edebileceği minimum PU veya F0’ı belirlemek mümkün hale gelir. Elde edilen değerin hedef değerden düşük olması durumunda ACCURATE iyileştirme için farklı çözümler önerecektir.

Gıda endüstrisinde kullanılan ekipmanlar çok çeşitli olduğundan, proses doğrulamaya yönelik enstrümantasyon aşaması her zaman biraz düşünmeyi ve hatta deneme yanılmayı gerektirir. ACCURATE, bilgilerin bazen eksik olduğu durumlarda en iyi hassasiyeti ve değerleri elde etmenizi sağlamak için kaydedici filosunu sürekli olarak geliştirmektedir. Böylece artık fırınların veya mikrodalga tünellerininkuruyemiş pastörizatörünün ve sürekli fritözlerin haritasını çıkarabiliyoruz.

Termal süreç doğrulama metodolojisi
Endüstriyel alanda değerlendirme:
– ekipmanın konfigürasyonu için en uygun enstrümantasyonun araştırılması (sensörler dahili olarak monte edilmiş, ofset, sıcaklık çubuklu veya çubuksuz,…).
– maksimum yükün belirlenmesi.
– pastörizatörün en belirgin soğuk noktanın tespit edilmesi.
– üründeki soğuk noktanın tespit edilmesi.
Alışılagelmiş termal süreç ve kritik koşulların (başlangıç ​​sıcaklığı, ağırlık, ritim, tepe boşluğu,…) birikmesiyle datalogger ile izleme:
– sıcaklık ölçümü ve PU / F0’ın hesaplanması.
Doğrulama süreci:
– hedef PU veya F0 değerine hâlâ ulaşılıp ulaşılmadığı kontrol edilir.

 

← ÖncekiSonraki →